Press Release #1

Rally Killingen 2021

Kil, Tisdag 1 Juni

För första gången sedan 2006 körs det uppskattade Rally Killingen som en del av Rally-SM i det av SM-promotorn kallat ”Traditionella Rally-SM”. Rally Killingen var ursprungligen den fjärde deltävlingen av fem i Rally-SM, men kommer att genomföras som första tillika öppningsdeltävling då North Rally Boden tyvärr fick ställa in, och övriga arrangörer fått flytta fram tävlingsdatum med hänsyn till den pågående pandemin.

”Riktigt roligt att vi får vara en del av SM och att vi i dessa tider förhoppningsvis får genomföra en rallytävling som vi vet att många förare skulle uppskatta”, säger tävlingsledare Mikael Gustafsson och tillägger: ”cirka 80 km kända specialsträckor, fördelat på 8 SS, som körs 1 gång, kommer 2021 ackompanjeras av bitar från gamla 80-tals svenska rallyt-klassiker vilket aldrig tidigare har körts i denna tappning, tror vi kommer att ge tävlingen en fin skjuts både för tävlande och förhoppningsvis utifrån rådande samhällsläge, även publik.”

Rally Killingen startar på fredagen den 13 augusti då ”shakedown” körs för de tävlande och en arrangerad pressdag för media. Själva biltävlingen startar kl 08.00 på lördagen den 14 augusti då första tävlingsbil lämnar HQ för transport ut till första specialsträckan, med serviceplats tillika utgångspunkt från Kils Arena.

Arrangören Kils MK Bil förbehåller sig rätten att med kort varsel ändra datum eller ställa in tävlingen. För närvarande kan ingen information ges om eller hur tävlingen kan hantera publik. Håll utkik i sociala medier (@RallyKillingen), på www.rallykillingen.se, där får du den senaste informationen.

/Tävlingsledningen Rally Killingen

Foto: Lollo Johansson / Rally Killingen